olej kokosowy

PRODUKTY DETALICZNE









Firma AS Oleje i tłuszcze roślinne jest również właścicielem marki Coco Island pod którą oferujemy rafinowane oraz tłoczone na zimno oleje egzotyczne przeznaczone do sprzedaży detalicznej. Zajmujemy się także kreowaniem produktów pod markami własnymi.
Coco Island

Dlaczego Oleje Coco Island?

Nasze produkty przyczynią się do uatrakcyjnienia Państwa diety w wyjątkowo popularne obecnie oleje. Ich olbrzymią zaletą jest wysoka jakość, przy jednocześnie wyjątkowo atrakcyjnej cenie, jaką możemy zaoferować dzięki bezpośredniemu importowi. Przygotowujemy również oleje kokosowe pod markami innych firm w dowolnych objętościach i ilościach.






Rafinowane oleje kokosowe

Olej kokosowy jest jednym z najzdrowszych olejów, a ponieważ można wykorzystać go na wiele sposobów, z pewnością przyda się w każdym domu. Warto zainwestować w tym wypadku w olej kokosowy nierafinowany – jest on tłoczony na zimno, dzięki czemu posiada wiele cennych wartości odżywczych. W kuchni znajdzie zastosowanie jako produkt do smażenia i pieczenia oraz zamiennik masła i margaryny. Jego lekko kokosowy smak sprawia, że potrawy otrzymują niepowtarzalny charakter. Olej kokosowy virgin znakomicie nadaje się również jako dodatek do codziennej pielęgnacji włosów i cery.




Oleje kokosowe extra virgin

Nierafinowany olej kokosowy jest uznawany za jeden z najzdrowszych olejów na świecie. Można go stosować zarówno w celach kulinarnych jak  i kosmetycznych. Doskonale nadaje się do smażenia oraz pieczenia nadając potrawom oryginalna kokosową nutę. Warto również używać go jako zamiennik masła czy margaryny. Świetnie sprawdza się także w pielęgnacji włosów czy cery przywracając im dobrą kondycję, gładkość i dodając blasku.







Czerwony olej palmowy „Red Island”

Olej Palmowy

Bogactwo składników w każdej kropli? Zapewni je wyjątkowy czerwony olej palmowy. Czerwony olej palmowy jest produkowany z owoców palmy oleistej i dzięki swoim właściwościom uważany jest za jeden ze zdrowszych produktów dostępnych na rynku. Odpowiedni proces rafinacji sprawia, że zachowuje wiele cennych składników odżywczych. Można do nich zaliczyć przede wszystkim beta-karoten oraz tokoferole i tokotrienole, czyli naturalne przeciwutleniacze. Są one ważne nie tylko ze względu na działanie opóźniające starzenie – to także sojusznicy w walce z chorobami sercowymi i udarami mózgu. Beta-karoten, czyli prekursor witaminy A pozwala na zachowanie pięknego i zdrowego wyglądu skóry, włosów i paznokci. Jest to produkt odpowiedni zarówno dla wegetarian, jak i wegan oraz osób na diecie koszernej. Czerwony olej palmowy można wykorzystać przede wszystkim w kuchni. Ponieważ zachowuje on płynną konsystencję, bez problemów może być używany do przyrządzania wielu potraw. Będzie świetnym dodatkiem do sałatek, ponieważ wspaniale podkreśla ich smak. Może być także ozdobą wielu potraw ze względu na swój ciekawy, czerwony kolor.

Czerwony olej palmowy nadaje się do wszystkich zastosowań w kuchni. Dzięki płynnej konsystencji w temperaturze pokojowej (zawartość jedno i wielo nienasyconych kwasów tłuszczowych ponad 50%), jest wprost idealny do przygotowywania żywności. Olej dodany do żywności hamuje jej utlenianie i sprawia, że jedzenie jest przyjemne dla ust chroniąc w ten sposób smak. Może być używany do:

smażenia - w tym głębokiego dzięki zdolności dobrego znoszenia wysokich temperatur,

sałatek - olej dodany do sałatek sprawia, że nabiera ona głębokiego smaku,

dekorowania potraw - ozdobienie potrawy kleksem czerwonego oleju nada jej atrakcyjnego, świeżego i smakowitego wyglądu, dodanie produktu do przyrządzanego posiłku natomiast sprawi, że uzyska on ciekawą barwę od żółtej po czerwoną w zależności od dodanej ilości,

bezpośredniego spożycia jako suplement zróżnicowanej diety.

Olej kokosowy – różnice między poszczególnymi rodzajami. Olej kokosowy nierafinowany – doskonały dla naszego zdrowia. Olej kokosowy rafinowany – wygrywa uniwersalnością

Jak widać powyżej olej kokosowy można odnaleźć w różnych postaciach. Należy zatem zadać sobie pytanie: Czym się kierować przy wyborze? Podstawową różnicą między olejami jest proces ich pozyskiwania. Olej kokosowy nierafinowany (czyli olej kokosowy virgin) wytwarzany jest bez użycia temperatury. Dlatego często używa się zamiennej nazwy i mówi się, że jest to olej kokosowy tłoczony na zimno. Ten rodzaj uznawany jest za prozdrowotny, dlatego coraz częściej wykorzystywany jest w naszych kuchniach. Jak można się domyślać – olej kokosowy rafinowany pozyskuje się przy użyciu wysokich temperatur. Jego niezaprzeczalną przewagą jest odporność na wysokie temperatury, przez co doskonale nadaje się do smażenia.